Plaćanje i dostava

Dobrodošli na Petroni.hr web shop. Molimo vas da pažljivo pročitate sljedeće uvjete dostave prije nego što nastavite s kupnjom na našoj web stranici.


Dostupnost proizvoda
Dostupnost proizvoda može varirati i bit će naznačena na stranici proizvoda. Ako proizvod nije dostupan odmah, bit ćete obaviješteni o očekivanom datumu dostave.


Načini dostave
Isporuka paketa vrši se dostavom na adresu, putem dostavne službe Overseas Express.
Paketi se šalju iz Hrvatske, EU. Prije isporuke, dostavna služba šalje SMS i e-mail obavijest o planiranoj dostavi.

***Dostava izvan EU nije moguća. Dostava izvan RH u EU isključivo na upit.
U iznimnim slučajevima dostave u EU, dostava se vrši putem HP24.

Preuzimanje u poslovnici
Nudimo opciju preuzimanja u poslovnici za vašu udobnost. Nakon što odaberete ovu opciju, imat ćete 48 sati da preuzmete svoj proizvod. Ako ste kartično platili, vaš proizvod će biti čuvan sa strane dok ne dođete po njega.


Plaćanje u Petroni web shopu moguće je na sljedeće načine:

 • debitnim/kreditnim karticama
 • internet bankarstvom/općom uplatnicom
 • gotovina/pouzećem (samo za RH)

1. Debitne/kreditne kartice
Plaćanje kreditnim i debitnim karticama u Petroni web shopu odvija se online preko CorvusPay
sustava.
Moguće je platiti sljedećim karticama:

 • Mastercard®
 • Maestro®
 • Visa
 • PBZ Card Visa Premium
 • Diners

Nakon odabira plaćanja “Kreditnom karticom”, otvorit će se polje za upis podataka o kartici. Podaci o kartici i vlasniku ne čuvaju se na našim serverima već se broj kreditne kartice direktno provjerava i autorizira u autorizacijskom centru kartične kuće

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom (vrijedi samo za područje Republike Hrvatske)
Kod izbora ovog načina plaćanja na svoju email adresu dobiti ćete potvrdu narudžbe sa svim podacima potrebnim za uplatu. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili općom uplatnicom kojom se obavlja plaćanje – putem banke, pošte, Fine. Pošiljku šaljemo nakon što je uplata vidljiva na našem žiro računu. Robu ne isporučujemo na temelju potvrde o uplati.

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom
Prilikom preuzimanje pošiljke plaćate iznos računa dostavljaču dostavne službe Overseas Express. Gotovina prilikom preuzimanja narudžbe u poslovnici.
NAPOMENA: Plaćanje pouzećem moguće je isključivo na području Hrvatske.


Petroni.hr koristi CorvusPay za online plaćanja.
Pri plaćanju na našoj web-stranici koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta. CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu.
Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno
prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima. Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPSu 140-2 Razina 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve koji se odnose na sigurnost plaćanja on-line plaćanja propisanih od strane vodećih kartičnih robnih marki, odnosno sukladnih normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3D Secure program Vaša banka uz valjanost istih kartica dodatno potvrđuje vaš identitet pomoću tokena ili lozinki. Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo za svrhe koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci su potpuno sigurni, a njihova privatnost je najmoderniji zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevima za on-line plaćanje. Sigurnosna kontrola i operativni postupak primijenjene na infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Da biste održavali kontrolu pristupa, redovito praćenje sigurnosti i dubinske provjere za sprječavanje ranjivosti mreže i planskog provo enja odredišta o informacijskoj sigurnosti trajno se održavaju i sprječavaju stupanj sigurnosti sustava zaštićenih vaših kartičnih podataka.

Hvala što koristite CorvusPay!


JAMSTVO SIGURNOSTI
Sigurnosni programi koji vas štite pri kupnji na našim stranicama: MasterCard® SecureCode ™ i Verified by Visa.

Sigurnosni kod za karticu master

MasterCard SecureCode MasterCard® SecureCode ™ je nova usluga MasterCard i izdavatelja kartica koja vam pruža dodatnu sigurnost prilikom online kupovine. Za korištenje ove usluge nije vam potrebna nova MasterCard ili Maestro® kartica. Vi birate vlastitu MasterCard SecureCode i nikada je ne dijelite s internetskim trgovcem. Privatni kod znači dodatnu sigurnost od neovlaštene uporabe vaše kreditne ili debitne kartice prilikom kupnje putem interneta. Svaki put kada izvršite online plaćanje MasterCard ili Maestro karticom, otvara se prozor izdavatelja Vaše kartice i traži da unesete svoj Osobni SecureCode kao i da od vas zatraži unos PIN-a na bankomatu. U samo nekoliko sekundi izdavatelj kartice potvrđuje vaše podatke i omogućuje vam da dovršite kupovinu na mreži.


Verified by Visa


Verified by Visa ™ je nova usluga koja vam omogućuje kupnju putem interneta uz dodatnu sigurnost. Jednostavnim postupkom Verified by Visa ™ Vaš identitet se potvrđuje prilikom kupnje online trgovina uključenih u program. Ovaj prikladan način kupnje moguć je putem postojeće Visa kartice Osim toga, Verified by Visa ™ je brz proces. Potrebno je samo jednom registrirati svoju karticu i sastaviti vlastitu lozinku. Nakon toga, nakon kupnje u trgovinama uključenim u program, pojavit će se prozor Verified by Visa ™. Jednostavno unesite zaporku i kliknite “pošalji”. Vaš je identitet potvrđen i kupnja je sigurna. Da biste aktivirali Verified by Visa na Visa kartici ili saznali više o tome, obratite se svojoj financijskoj ustanovi koja vam je izdala Visa karticu.


Troškovi i rokovi dostave
HRVATSKA
ROK DOSTAVE – zona I

Gradovi i većina mjesta: 1 – 3 dana

Otoci i neka udaljenija mjesta: 2 – 4 dana


ROK DOSTAVE – zona II

Cijena dostave

 • za narudžbe do 99,99 € = 8,00 €
 • za narudžbe od 100,00 € do 249,99 € = 15,00 €
 • za narudžbe od 250,00 € do 499,99 € = 20,00 €
 • za narudžbe od 500,00 € do 999,99 € = 40,00 €
 • za narudžbu iznad 1.000,00 € = BESPLATNO


Besplatna dostava za narudžbe iznad 1.000,00 € vrijedi isključivo na području Hrvatske.

Cijena dostave u zonu II uvećana je za 10,00 € u odnosu na cijenu dostave u zonu I.

Ograničenje težine paketa za zonu II: 2 – 20 kg ovisno o mjestu gdje se dostavlja.

Cijena dostave za proizvode obujma više od 3 m (glomazni paketi) obračunava se za svaki pojedini slučaj. Kupcu šaljemo ponudu prema primljenim uvjetima vanjskog dostavljača.

Besplatna dostava nije moguća ako je kružni obujam paketa veći od 3 metra.

Cijena dostave glomaznih paketa, ako postoji mogućnost dostave formira se pojedinačno prema ponudi dostavljača.

Kupac ima mogućnost preuzimanja svih proizvoda na našem skladištu bez troškova dostave, u tom slučaju prilikom izbora načina dostave, treba izabrati opciju preuzimanja na našem skladištu.

Mogućnost dostave proizvoda u autokampove – uz uvjet obaveznog kartičnog plaćanja.

Sve proizvode moguće preuzeti na našem skladištu bez plaćanja dostave


*Brzina dostave može odstupati od uobičajene u vrijeme blagdana, neradnih dana, tijekom velikih prodajnih akcija (BLACK FRIDAY) i drugih situacija u kojima su moguće poteškoće tijekom isporuke.

Većina narudžbi koje su poslane načinom s praćenjem omogućava praćenje statusa dostave. Pratite upute koje dobijete putem SMS-a/e-mail-a.

 • Narudžbe i uplate zaprimljene od ponedjeljka do četvrtka šaljemo idući dan.
 • Narudžbe i uplate zaprimljene u petak, subotu i nedjelju šaljemo u ponedjeljak.


Vrijeme slanja i dostave/isporuke paketa se u slučaju blagdana i državnih praznika prebacuje na prvi sljedeći radni dan.

Trgovac zadržava pravo privremenog obustavljanja valjanosti promo kodova tijekom prodajnih akcija, odnosno razdoblja valjanosti drugih kodova za popust. Popuste ili pogodnosti koji se automatski dodjeljuju u košarici nije moguće kombinirati s drugim kodovima za popust.

Popust dobrodošlice za newsletter pretplatnike moguće je iskoristiti isključivo za prvu narudžbu.

Molimo vas da prilikom primitka proizvoda provjerite integritet ambalaže. Ako primijetite bilo kakve oštećenja, odmah ih prijavite dostavljaču i kontaktirajte nas.
Informacije o povratu i reklamacijama nalaze se u našoj Politici povrata koju možete pronaći na web stranici.

Ako imate pitanja ili pritužbe u vezi s uvjetima dostave, možete nas kontaktirati putem info@petroni.hr